FSMVÜ | Uluslararası Hukuk Araştırma Merkezi

Anasayfa  |   İletişim  | AR  |
FSMVÜ | Filistin’de İnsan Haklarını Savunmak Webinar Programı
Filistin’de İnsan Haklarını Savunmak Webinar Programı

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Uluslararası Hukuk Araştırmaları Merkezi ve İbn Haldun Üniversitesi Uluslararası Hukuk Araştırmaları Merkezi tarafından 29 Mayıs 2021’de İsrail’in Filistin topraklarında sürdürdüğü sistematik insan hakları ihlallerini disiplinler arası bir bakışla ele almak, çözüm önerilerinde bulunmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir webinar düzenlenecektir.

Programın “Uluslararası Hukuk” başlıklı ilk oturumunda Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naim Demirel’in oturum başkanlığında, Prof. Dr. Berdal Aral “Filistin Devleti ve Uluslararası Hukuk”, Dr. Öğr. Üyesi Ali Osman Karaoğlu “Uluslararası Hukuk Çerçevesinde Filistin’de İsrailli Yerleşimciler Sorunu” ve Anas Zenieddin “İsrail’in Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde Yargılanması” başlıklı konuşmalarını yapacaktır.

Programın “Uluslararası İlişkiler ve Siyaset” başlıklı ikinci oturumunda Prof. Dr. Ali Yeşilırmak oturum başkanlığında, Prof. Dr. Kudret Bülbül “Kudüs’ün Anlamı ve Yapılabilecekler”, Prof. Dr. Ahmet Uysal “Filistin Meselesinin Jeopolitik Önemi” ve Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Hüseyin Mercan “İsrail’in Artan Saldırganlığının Nedenleri Üzerinde Bir Değerlendirme” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirecektir.

Programın “İnsan Hakları” başlıklı son oturumunda ise Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Erol oturum başkanlığında, Dr. Öğr. Üyesi Fettullah Bayraktar “İnsansız” Coğrafyanın “Haksız” İnsanları, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Kahraman Gül “Filistin’de Engelli Hakları”, Doç. Dr. Yaser Snoubar "Filistin'de Engelli Olmak ve Çocuk Hakları İhlali" başlıklı bildirilerini sunacaklar.

Filistin’de İnsan Haklarını Savunmak webinarını 29 Mayıs, 10.00’dan itibaren FSMVÜ YouTube hesabında izleyebilirsiniz.

Etkinlik Türü : Diğer
Yer : FSMVÜ Youtube hesabı