FSMVÜ | Uluslararası Hukuk Araştırma Merkezi

Anasayfa  |   İletişim  | AR
FSMVÜ | Doğu Akdeniz Deniz Yetki Alanları Sorunu ve Tek Taraflı Faaliyetler
Doğu Akdeniz Deniz Yetki Alanları Sorunu ve Tek Taraflı Faaliyetler

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Uluslararası Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi (FSM UHAM), Türkiye’nin Doğu Akdeniz deniz yetki alanları sorununa yaklaşımını, hukuki argümanlar ve uluslararası hukuk açısından ele alacak.

Doğu Akdeniz Deniz Yetki Alanları Sorunu ve Tek Taraflı Faaliyetler: Arka Plan & Uluslararası Hukuk & Türkiye’nin Tezleri konferansı 9 Aralık Pazartesi Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Haliç Yerleşkesi konferans salonunda gerçekleştirilecek.

Glasgow Üniversitesi Uluslararası Deniz Hukuku Doktora öğrencisi Ferhat Ercümen’in yönetiminde yapılacak konferansta ilk konuşmacı Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdürü Çağatay Erciyes, Türkiye’nin ve KKTC’nin Doğu Akdeniz deniz yetki alanları sorununa yaklaşımını ve hukuki argümanları açıklayacak. İhtilaflı deniz alanlarında devletlerin hakları ve yükümlülükleri konusunda uzman bir isim olan Swansea Üniversitesi Hillary Rodham Clinton Hukuk Fakültesi Uluslararası Deniz ve Ticaret Hukuku Enstitüsü öğretim görevlisi Dr. Youri van Logchem, Doğu Akdeniz deniz yetki alanları sorununa uluslararası hukuk perspektifinden değerlendirecek.

Konferans dili İngilizcedir. Türkçeye simultane çeviri yapılacaktır. Katılım ücretsiz ve ilgililerine açıktır.

Etkinlik Türü : Konferans
Yer : Haliç Yerleşkesi Konferans Salonu