Anasayfa  |   İletişim  | AR - EN
Filistinli Esirlerin Hakları

İşgalci yönetim olan İsrail’in hapishanelerinde yedi bin (7000) Filistinli esir bulunmaktadır. Esirler maruz kaldıkları kötü muamelelerin son bulması talebiyle esir günü olan 17 Nisanda açlık grevi başlatmışlardır. Açlık grevine başlayan esirler, kendilerine uluslararası hukuk tarafından tanınan haklarının verilmesini, yakınları tarafından düzenli bir şekilde ziyarete izin verilmesini, tıbbi ihmal politikasına son verilmesini, tek kişilik hücrelere kapatılmamalarını, idarî hapis uygulamalarına son verilmesini ve hapishane şartlarının iyileştirilmesini talep etmektedirler.
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Uluslararası Hukuk Araştırma Merkezi olarak İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlerin yaşadıkları işkencelere dikkat çekmek ve uluslararası hukuk kapsamında Filistinli esirlerin haklarını ortaya koymak için 17 Mayıs Çarşamba günü saat:11:00' de D Blok girişindeki düzenleyeceğimiz sergiye katılmanızı siz değerli üniversite öğrencilerimizden bekliyoruz.

Etkinlik Türü : Sergi
Yer : Haliç Yerleşkesi - D Blok